16 Eylül 2013 Pazartesi

İlk Ekmek Denemem-Baget Ekmeği

Merhabalar;

Herkese hayırlı haftalar diliyorum. Kendi adıma bir ilk gerçekleştirip Baget ekmeği yapmaya çalıştım:) Tadı gayet güzeldi:)
 Fırının zamanını kısa bir süreye ayarlamıştım ekmeğim yanmasın diye ama eşimle muhabbete dalıp fırın zilini duymayınca ne kadar zaman fırın kapalı bekledi bilmiyorum fark edip tekrar fırını açtım ve ekmeklerimi pişirdim.Dışı biraz sert olmuştu heralde fırın kapandığından dolayı baya bir bekledi çünkü:( yinede birini eşim birini ben afiyetle yedik :) İlk denemelerde olur böyle şeyler derim herzaman daha iyilerini bir dahaki sefere yapacağım inş...


Ben ilk denemem olduğu için az miktarda yaptım oldu hamuru beceremem diye fazla unu ve mayayı ziyan etmek istemedim :)

Malzemeler

2 su bardağı un
yarım paket instant maya
1,5 su bardağı ılık su
1tutam şeker
2 çay kaşığı tuz

Bütün malzemeyi iyice karıştırıp pürüzsüz kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak bir kıvam elde edene kadar hamuru yoğuruyoruz. 2 saat mayalandıktan sonra aşağıdaki kadar büyüklükte bir hamur elde ediyoruz.
 iyice mayalandığını parmağımı hamura batırarak anlıyorum:) hamurun kenarları çatlak çatlak oluyor...
 şekil vermekte pek başarılı olduğum söylenemez:(  Baget ekmeği şekili verip 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
 Fırının sıcaklığıyla çok güzel kabardılar...
 Ve sonuç olarak dışı altın sarısı renkte baget ekmeklerim :) dediğim gibi kabuğu biraz sertti ama içi gayet yumuşak olmuştu.Dışının sertliği benim dikkatsizliğim yüzündendi ama yenemeyecek derecede sert değillerdi ...
 Kestikten sonra dayanamayıp küçük parçaya ısırık attım :) Fotoğrafını çekeceğim sonradan aklıma geldi. Sıcacık fırından yeni çıkmış ekmeğe hangimiz dayanabiliriz ki :) :)

Sevgilerimle...
Kendimce...

14 yorum:

  1. Ellerine sağlık harika gözüküyor :)

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık, bence de gayet lezzetli görünüyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. saolasın cnm evet ilk denemeye göre gayet lezzetliydi :)

      Sil
  3. Ellerine sağlık :)
    içini yarıp tereyağ sürüceksin, ohhhhhhh misss :)
    hiç sade ekmek denememiştim...

    hani ekmek içinde çorba yapıyorlar ya, o ekmekten yapmak istiyorum ben :)))
    biraz abartıyorum sanki :D


    Birde yorum yazdıktan sonra girilen şeyi kapatman bize çok yardımcı olur:)
    bir kaç kere yanlış giriyorum :p hele cepten çok zor oluyor

    YanıtlaSil
  4. saolasın cnm :) içine çorba konulan ekmek hatırladığım kadarıyla yuvarlak ve kepekli gibi bir ekmekti dimi..
    dur bakayım cnm hiç haberim yok doğrulamamı çıkıyor söylemen iyi oldu bakalım kapatabilecekmiyim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet evet aynen o şekilde yuvarlak kepekli...
      ama onun içini açtıktan sonra biraz fırınlıyorlarmış, yediğim yerde sormuştum ;)
      heves işte deneyip boyumun ölçüsünü almalıyım:D

      Sil
    2. bende senin gibiyim cnm ya illa bilmediğim birşeyi yapıp boyumun ölçüsünü alıcam :)belki yaparsın cnm belli mi olur ;)

      Sil
  5. Ellerine sağlık tatlımm harika görünüyor :)

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık tatlım, nefis görünüyor, bu arada maşallah zaman ayırabilmişsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. saolasın cnm:) pek vakit alan bişi değil ekmek yapmak sadece mayalanmasını bekledim biraz ne zamandır denemek istiyordum devamı gelecek inş :D

      Sil
  7. ellerine sağlık ekmekler çok harika gözüküyor.yanmıcak bir kaseye su koyup fırında tutarsan ekmek pişerken ,kabuk sert olmaz canım.sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim bir daha ki ekmek yaptığımda tavsiyenizi uygulayacağım :)

      Sil