26 Eylül 2013 Perşembe

Lutenitsa (Kahvaltılık Sos)

Göçmen gelini olunur da lutenitsa bilinmez mi .Yeni gelinim ama söz konusu damak tadıysa kesinlikle tarif almadan ve denemeden duramam. İşte lutenitsanın yapılış hikayeside böyle başladı bende :)

Gelelim yapılışına...

Malzemeler:
2 kilo domates
1 kilo salçalık kırmızı biber
1 kilo patlıcan
1 kilo havuç
yarım baş sarımsak
yarım çay bardağı sirke
tuz
yarım çay bardağı zeytinyağı

Domateslerin kabuklarını soyup rondodan geçirin.Patlıcan ve biberleri fırında közleyip kabuklarını soyup onlarıda rondodan geçirinHavuçları suda haşladıktan sonra rondodan geçirin.Bütün malzemeleri tencereye koyup suları azalana kadar kaynatın. suyunun azalmasına yakın tuzu ve sirkeyi ilave edin sirke uçana kadar tekrar kaynatın.ocaktan almamıza yakın zeytinyağını koyun ve ocaktan aldıktan sonra pürüzsüz olsun isterseniz tekrar rondodan geçirebilirsiniz. sıcak sıcak kavanozlara koyup soğuduktan sonra buzdolabında muhafaza ediniz.


Afiyet olsun...

Sevgilerimle
Kendimce...

5 yorum:

  1. Paylaşım için teşekkürler.. Sos çeşitlerine bayılırım. Ellerine sağlık (◡‿◡✿)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim mutlaka deneyin harika oluyor :)

      Sil
  2. çok teşekkür ederim :) sevgiler bizden efendim ;)

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlıkkk :) harika görünüyor :)) tarifini aldım evde deneyeceğim :))

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık, buda değişik bir sos tarifi deniycem sevgiler :)

    YanıtlaSil