24 Eylül 2013 Salı

Fırında Domates Salçası Ev yapımı

Merhabalar haftanın ikinci günü nihayet  paylaşabileceğim bir konuyla sizlerleyim ...

Evet salça yaptım hemde fırında :) Buzdolabımda ne zamandır şişe domatesi olmayı bekleyen armut domateslerim vardı ve ben daha önceden buzluğa poşette ve şişelere domates  koymuştum bu seferde başka bir şey yapayım dedim ve salça yapmak geldi aklıma :) Bir gayret koyuldum domatesleri ayıklamaya öyle aman aman bir sey değil 2 kilocuk ama yalnız olunca baya bir zaman kaybı oluyor.Domatesleri soyduktan sonra ortadan ikiye bölüp rondodan geçirdim her bir partinin suyunu süzdüm onlar süzülürken diğer domatesleri rondodan geçirdim tamamladıktan sonra az sulu domateslerimi suyunu iyice uçurana kadar kaynattım ama baktım çok vakit alacak birer kepçe olmak üzere tekrar süzdüm ve artık kuruya yakındılar onu birkez daha tencerede ısıttım ve artık fırın tepsisine koyulmaya hazırdılar 150 derecedeki fırında arada karıştırarak domatesin suyunu iyice uçurdum yaklaşık 1 saat kadar sürdü bu işlem. Tabi iki kilo domatesten ne kadar salça olur dediğinizi duyar gibiyim minnacık bir kabı doldurdum ama çok güzel bir ev salçası elde ettim bu herşeye değerdi :)




Bana ve eşime şimdiden afiyet olsun :)

Sizlere de takibi....

Sevgilerimle

Kendimce

1 yorum:

  1. Çok uğraş isteyen birşeydir salça Emeğinize elinize sağlık sevgiler..:)

    YanıtlaSil