31 Ağustos 2013 Cumartesi

KIŞ HAZIRLIKLARIM-2

Ben turşu yapmayı annemden öğrendim.Her sene turşumuz zeytinimiz buzlukta kışlık sebzelerimiz tam zamanında hazır olurdu...Bende elimden geldikçe rahmetli annemin izinden gitmeye çalışıyorum...
İyi bir turşu yapılabilmesi için, salamuradaki tuz oranının çok iyi ayarlanması gerekir. Aksi halde turşu yenmeyecek kadar tuzlu ya da az tuzlu olur.Tuz oranının az olması ise zararlı mikroorganizmaların üremesine turşunun yumuşamasına ve bozulmasına neden olur.

Salamura hazırlama:

Kullanılacak suyun her litresi için 80 gr tuz hesaplanır. Eğer 80 grmı hesaplamak için mutfak tartınız yoksa,%8 tuzlu su pratik olarak şöyle hesaplanır:
Suyun her litresi için 5 yemek kaşığı silme tuz hesap edilir.Sirke ise salamuranın % 10u oranında ilave edilir yani 1 litre su konulduysa 100 ml sirke ilave edilir...

Hepinize şimdiden afiyet olsun....



6 yorum:

  1. Ooo süper bir post oldu bu gamzem ben de ilk denememi yapayım bu kış bakiyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. saolasın cnm :) kesinlikle yapmalısın cnm kendi yaptığın şeyleri yemek gibisi yok bence;)

      Sil
  2. turşu bnm vazgeçilmezlerimden çok severim elinize sağlık..bu ölçüler her türlü turşu için geçerlimi yoksa sadece salatalık içinmi? sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  3. çok teşekkür ederim :) ölçüler hepsi için geçerlidir...

    YanıtlaSil