21 Ekim 2013 Pazartesi

SÜT REÇELİ

Sütünde reçeli olur muymuş demeyin hemde o kadar güzel oluyormuş ki....
Valla bende olurmuymuş diyenlerdendim yaptım gördüm oluyormuş.Bizim memleketin sündürmesine benzettim tadını iyiki denemişim iyiki yapmışım kaşık kaşık bitireceğim dün yaptığım reçeli :)
Sizi daha fazla merakta bırakmadan yapılışını anlatayım





Malzemeler

1 kilo süt
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu

Yapılışı

Sütümüzü derin bir tencereye koyuyoruz şekerinide ilave edip orta ateşte kaynamaya bırakıyoruz.
sütün kaynadığını görür görmez kabartma tozunu ilave edip karıştırmaya başlıyoruz Ve 1 saatlik uzun bir maraton bizi bekliyor.sürekli kontrol edilmeli karıştırılmalıdır dibinin tutmaması gerekiyor ve renginin koyu kahve değil açık bir karamel rengi olması gerekiyor. Çok koyu olmayan bir boza kıvamında olduktan sonra ocağın altını kapatıp sıcakken kavanoza konulmalıdır kavanozda soğuduktan sonra yaklaşık 2 ay buzdolabında saklanabiliyormuş.



6 yorum:

  1. Merhabalar,
    Ellerine emeğine sağlık canım. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim :) sevgiler benden ..

      Sil
  2. hiç duymamıştım gerçekten değişik bir deneyim ...güzel görünüyor ellerinize sağlık afiyet olsun..sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet benim içinde ilginç bir deneyim oldu tadıyla görünüşüyle süper bişi saolun :)

      Sil