27 Ağustos 2013 Salı

KIŞ HAZIRLIKLARIM - 1

Herkese kocaman günaydın.....

Blogumu bu aralar biraz boşladım. Avucuma etamin işlerken  dikiş iğnesi battıda ondan :( Hatta batmadı saplandı... Sağ elimi bir kaç gün kullanamadım acıdan dolayı ve zaten yazacak ruh halimde yoktu... İnsan vücudunun kıymetini bir zarar gelince anlıyor malesef meğer orta parmağım bile ne çok işime yarıyormuş... Avucumun tam ortasına saplandığı için iğne en çok acıyan uyuşan parmağım orta parmağımdı...

Ama çok şükür geçti ve aranızdayım :) Etaminimi sorarsanız yarım kaldı bir türlü tamamlayamadım aşk kuşlarımı :( Eşim iğnemi çöpe atmış malesef ertesi gün sorduğumda öğrendim evde de başka  iğnem olmadığından dolayı iğne alana kadar aşk kuşlarım bir kenarda beni bekleyecek...

Bu kadar geçmiş yeter gelelim kış hazırlıklarımıza...İlk olarak buzluğuma kış için taze fasulye, taze börülce,mısır ve barbunya koydum... Hatta taze börülceyi çok seven eşim için bir kaç kez çıkarıp pişirdim stoklarımda azalma oldu yani :) Dün akşamda komşumuzun getirdiği ve 3 gündür dolapta sürünen olgun incirlerden reçel yaptım...

Ben tarif pek bilmem herşeyi göz kararı yaparım 200 gr şeker 400 gr unla hele hiç işim olmaz bence ölçü bilmek ve benim gibi göz kararı yapmakta bir meziyet :D


Gelelim tarife:
10 ad inciri iyice yıkayıp süzdürdüm ve tencereye sapları yukarı gelecek şekilde dizdim.
Üzerlerine çıkacak kadar toz şeker ilave ettim ve 2 saat şeker içinde beklettim. Olgun incir olduğu için hemen su salıyor.
Sonra incirleri hafif ateşte pişirmeye başladım.Şekerin rengi değişiyor ve incirler yumuşamaya başlıyor hemen arada hafifce karıştırdım incirleri altlarını üste getirerek çevirdim reçel koyulaşmaya başlayınca altını iyice kıstım.Ateşten almama yakın bir limonun suyunu ve 1 pk vanilya ilave ettim biraz karıştırdıktan sonra ocağı kapattım Tencere içinde yarım saat kadar dinlendirdikten sonra sıcak sıcak kavanoza doldurdum...

Mis gibi incir reçelim hazır.....






1 yorum:

  1. Tatlıyla çok aram yok ama görünce agzım sulandı ellerine saglık :)
    Bana da beklerim...

    YanıtlaSil