7 Mart 2013 Perşembe

ZINGATA

Merhaba kızlar dünkü menümde zıngata vardı ve bu güzel lezzeti sizlerle paylaşmak istiyorum. Karaburuna has yöresel bir lezzet olan zıngatanın yapılışı:

ZINGATA:
ZINGATA MALZEMESİ :


4 tane orta boy kabak(1 kg bal kabağı )
5 tane domates
1 tane soğan
1-2 baş sarımsak 
zeytinyağı
1 bardak su
tuz

HAZIRLANIŞI

Kabakların kabuğunu kazıyarak soyun.Ortadan boyuna ikiye bölün. 1 cm den kalın olmayacak şekilde dilimleyin.Orta büyüklükte bir tepsinin içini Zeytin yağıyla yağladıktan sonra kabakları dizin. Sonra domates ile soğanı 
doğrayıp kabakların üzerine eşit olarak yayın.Ayıkladığınız sarmısakları diş olarak eşit bir şekilde tepsiye dağıtın.son olarak tuz,ZEYTİN YAĞI ve 1 bardak su ilave edip kızgın fırına verebiliriz.Mümkün olduğunca çok pişirmek yemeğimizin 
lezzetini arttırır.Eskilerden bir deyim vardır bu yemekle ilgili derler ki 
( zıngatanın lezzetini artması için yemeği fırında unutacaksın) yani mümkün 
olduğunca çok pişirmenizi tavsiye ediyorum. Yakmamak şartıyla tabi ki.
Beğeneceksiniz.Afiyet olsun







2 yorum:

  1. evet kesin denemelisin hem sağlıklı hem hafif hemde çook lezzetli oluyor :)

    YanıtlaSil